Odrasla osoba
360.00
Dijete
250.00
Odaberite datum izleta
Ukupan broj svih putnika

Terms of Service

Check here to indicate that you have read and agree to the terms of us Pošalji zahtev
 • Trajanje: 5 dana
 • Usluga preuzimanja
 • Počevši od : Hurgada
 • end point : Hurgada
Doživite izvrsnu reku Nil koja se smatra srcem Egipta kroz 4 noći / 5 dana krstarenja Nilom iz Hurgade kako biste proveli fascinantno vreme istražujući veličanstvene znamenitosti u Luksoru i Asuanu. Tamo ćete moći posetiti najveća arheološka nalazišta duž doline Nila, uključujući čudesni hram Karnak, veličanstveni mrtvački hram kraljice Hatshepsut, dolinu kraljeva, hram Philae, hramove Kom Ombo i Edfu te mnoga impresivna mesta uz privatnog vodiča egiptologa. Molimo da proverite naš predloženi plan dole i rezervišete svoju avanturu odmah.

Cene

Cena po osobi
 • 360 Cena po Odrasla osoba
 • 250 Cena po Dijete

Uključeno u cenu

 • Preuzmite usluge iz Hurgade i vratite se
 • Smještaj za četiri noći na krstarenju Nilom 5 *.
 • Svi transferi privatnim klimatiziranim vozilima.
 • Privatni egiptološki vodič tijekom vašeg krstarenja Nilom.
 • Mineralna voda u vozilu.
 • Ulaznice za sva spomenuta razgledavanja.
 • Svi troškovi usluga i porezi.
 • Vlakovne karte od Asuana do Qene

Nije uključeno u cenu

 • Svi dodaci koji nisu spomenuti u programu.
 • Napojnice.

Plan puta

Prvi dan: Jednodnevna tura do istočne obale Luksora
Ujutro ćemo vas pokupiti iz vašeg hotela u Hurgadi privatnim automobilom sa klimom kako biste u potpunosti uživali u petodnevnom krstarenju Nilom iz Hurgade. Po dolasku u Luxor upoznaćete svog turističkog vodiča egiptologa koji će vam se pridružiti da posetite:

Hram Karnak
Nijedno mjesto u Egiptu nije impresivnije od hrama Karnak. To je najveći hramovni kompleks koji je čovek ikad sagradio i predstavlja kombinovano dostignuće mnogih generacija drevnih graditelja i faraona. Hram Karnak zapravo su tri glavna hrama, manji zatvoreni hramovi i nekoliko spoljnih hramova smeštenih na 247 hektara zemlje.
Zatim se prijavite na luksuzno krstarenje Nilom s 5 * kako biste ručali i osvežili se. U večernjim satima pokupićemo vas još jednom kako biste uživali u:

Luksorski hram noću
Luksorski hram bio je središte najvažnijeg festivala, festivala Opet. Izgrađen uglavnom od Amenhotepa III i Ramzesa II, svrha hrama bila je postavka za rituale festivala. Festival je trebao uskladiti ljudski aspekt vladara s božanskim uredom.
Noćenje na brodu ....... Obroci {L.D.}

Drugi dan: Jednodnevna tura do zapadne obale Luksora

Uživajte u doručku na krstarenju, a pratiće vas privatni turistički vodič i privatno klimatizirano vozilo.

Dolina kraljeva
Dolina kraljeva poslednje je počivalište egipatskih vladara od 18. do 20. dinastije. U njemu su grobnice, uključujući velikog faraona kralja Ramzesa II i dečaka faraona kralja Tutankamona. Grobnice su bile dobro opskrbljene svim materijalnim dobrima koje bi vladaru mogle trebati na sledećem svetu. Većina ukrasa unutar grobnica još je dobro očuvana.

Hram Hatshepsut
To je jedan od najlepših i najbolje očuvanih hramova starog Egipta. Hram je sagrađen na tri nivoa sa dve široke rampe u središnjem položaju koje su spajale nivoe.

Memonovi kolosi
Memnonovi kolosi su dva masivna kamena kipa kralja Amenhotepa III. Jedini su ostaci celovitog hrama mrtvačnice. Kipovi su izrađeni od blokova kvarcitnog peščanika koji postoje u Kairu, a zatim su premešteni za 700 KM u Luksor.
Poslijepodne plovidba za Esnu i Edfu. Noćenje u Edfuu ..... Obroci {B. L.D.}

Treći dan: Jednodnevni izlet u hramove Edfu i Kom Ombo
Doručkujte na brodu, a zatim nastavite krstarenje Nilom iz Hurgade obilaskom do:

Hram Edfu
Posvećeno Bogu Horusu. Edfuov hram smatra najočuvanijim grčko-rimskim hramom u celom Egiptu, a na njegovim zidovima je prikaz "Igra" koja prikazuje prevladavanje Horusa nad bogom đavola Setha.
Nastavite ploviti do Kom Ombo da posetite:

Hram Kom Ombo
Hram s pogledom na Nil. Hram Kom Ombo podeljen je u dva hrama sa dva ulaza, dve dvorane i dva svetišta. Noćenje u Asuanu (kasnonoćni dolazak) ...... Obroci : Doručak, ručak i večera

Četvrti dan: Jednodnevni obilazak atrakcija Asuana
Ujutro, nakon doručka, započnite obilazak s vodičem i posetite turističke atrakcije Asuana kao što su:

Visoka brana
Izgrađena je preko Nila u Asuanu, a građena je između 1960. i 1970. godine, a imala je značajan uticaj na ekonomiju i kulturu Egipta.

Nedovršeni obelisk
Najveći obelisk u antičko doba. Kraljica Hatshepsut (1508. 1458. pr. Kr.) Naredila je da dopuni Lateranski obelisk (koji je izvorno bio u Karnak} u, a kasnije je doveden u Lateransku palatu u Rimu).
Hram Philae
Hram Philae posvećen Izidi boginji ljubavi i lepote. Kompleks hrama demontiran je i preseljen na obližnji otok Agilkia u sklopu projekta UNESCO-ve kampanje za Nubiju, štiteći ovaj i druge komplekse prije završetka visoke brane u Asuanu 1970. godine.
Na kraju dana vratićete se na krstarenje i noćenje. Obroci : Doručak, ručak i večera

Peti dan: Završite krstarenje Nilom iz Hurgade

Ujutro ćete se odjaviti sa svoga krstarenja Nilom, a zatim ćete u našem modernom automobilu biti prebačeni do željezničke stanice tako da uhvatite voz prema Qeni, a po dolasku ćete biti prebačeni nazad u hotel u Hurgadi kako biste završili petodnevnu turneju po Nilu iz Hurgade. Obroci:Doručak.  Napomena: Možete podeliti svoja razmišljanja o dodavanju ili uklanjanju bilo kojih obilazaka iz plana putovanja kako biste mogli prilagoditi se svojim zahtevima i ispuniti svoje potrebe.

Recenzije (0 Recenzije)