Odrasla osoba
1115.00
Dijete
850.00
Odaberite datum izleta
Ukupan broj svih putnika

Terms of Service

Check here to indicate that you have read and agree to the terms of us Pošalji zahtev
 • Trajanje: 8 dana
 • Usluga preuzimanja
 • Počevši od : Kairo
 • end point : Kairo
Sledite drevni Nil kroz Egipat i plovite do nekih od najdramatičnijih građevina drevnog sveta. Mesta kao što su Karnak, Luxor i Abu Simbel dočaraju složene strukture drevnog egipatskog života i arhitekture, dok će vam razgled grada Kaira i put do brane Asuan pomoći da uđete u egipatsku sadašnjost.

Cene

Cena po osobi
 • 1115 Cena po Odrasla osoba
 • 850 Cena po Dijete

Uključeno u cenu

 • Upoznajte i pomozite prilikom dolaska i odlaska.
 • Svi transferi do / od zračne luke i hotela privatnim klimatiziranim vozilom
 • 3 noćenja Hotelski smještaj u Kairu, hotel s uključenim doručkom.
 • 4 noćenja Krstarenje Nilom s punim pansionom.
 • Domaća avionska karta od Kaira do Luksora i Asuana do Kaira.
 • Vožnja automobilom do hrama Abu Simbel.
 • Lokalni stručni turistički vodiči
 • Sve ture za razgledavanje kako je spomenuto u planu puta.
 • Svi izleti na krstarenje Nilom kako je spomenuto u planu puta.
 • Ulaznice na sve stranice kako je naznačeno u planu puta.
 • Flaširana voda tijekom izleta ispred hotela.
 • Svi troškovi usluga i porezi

Nije uključeno u cenu

 • Međunarodni zrakoplovni prijevoz.
 • Ulazna viza za Egipat.
 • Bilo koje fakultativne ture.
 • Napojnice (napojnice za vaše vodiče, vozače i posadu za krstarenje).

Plan puta


Pogledajte hramove Karnak i Luksor.
Prošetajte Dolinom kraljeva.
Zaplovite niz drevni Nil.
1. dan: Dolazak u Kairo

Dobrodošli u Egipat! Upoznaćete svog vodiča  na aerodromu u Kairu, a ostatak dana možete slobodno smestiti u svoj hostel i istražiti glavni grad.

2. dan: Piramide i Egipatski muzej

Započnite sa klasikom dok posećujete Velike piramide u Gizi, pojedinačno poznate kao Keops, Hafre i Menkaure. Ova čuda drevnog sveta jedna su od prvih slika koja vam padne na pamet kad pomislite na Egipat i sami ćete ih doživeti, zajedno sa zagonetnom Sfingom. Posetićete i Egipatski muzej, najbogatiji muzej egipatskih starina na svetu. Pogledajte faraonovo blago staro više od 5.000 godina, uključujući kolosalne statue Ramzesa II i ostatke zlata i alabastera i retki nakit iz Tutankamonove grobnice. Prehrana: Doručak i Ručak.

3. dan: Kairo do Luksora

Transfer do aerodroma u Kairu i let za Luksor, gde ćete upoznati svog vodiča i putovati do hrama u Luksoru. Ovaj hram na istočnoj obali Nila bio je posvećen obožavanju boga Amuna i tamo gde su drevni faraoni mogli biti krunisani. Nastavite do Karnaka, ogromnog kompleksa koji sadrži hramove, kapele, pilone i druge zgrade i jedno od glavnih mesta egipatskog obožavanja tokom 18. dinastije. Ovo prostrano mesto jedna je od najposećenijih atrakcija Egipta, delom i zbog dužine vremena koje arhitektura pokriva. Gotovo 30 faraona doprinelo je izgradnji i razvoju kompleksa, dajući današnjim posetiocima anketu o egipatskim božanstvima i stilovima gradnje. Kada završite istraživanje, ukrcajte se na brod za krstarenje koji će vam biti smeštaj narednih nekoliko noći. Prehrana: Doručak, Ručak i Večera.

4. dan: Luksor do Edfua

Posle doručka na brodu, transfer kopnom za obilazak klasičnih atrakcija u Dolini kraljeva. Ova drevna dolina na zapadnoj obali Nila bila je groblje faraona i plemića od 16. do 11. veka pre nove ere, uključujući i čuvenu grobnicu Tutankamona (dodatna karta). Zatim ćete posetiti obližnji višespratni hram Hačepsut (poznat i kao Đeser-Đeseru, „najsvetije svetilište“), mesto sahrane druge istorijski potvrđene žene faraona. Još jednom se zaustavite da vidite Memnonove kolose, dve 18-metarske statue faraona Amenhotepa III. Vratite se na čamac i plovite do Edfua, uživajući u ručku i popodnevnom čaju na sunčalištu, uključujući putovanje kroz Esnu Locke. Završite noć večerom i prilikom isprobavanja tradicionalne egipatske odeće na brodu dok pristajete preko noći u Edfuu. Prehrana: Doručak, Ručak i Večera.

5. dan: Edfu za Asuan

Ujutro, nakon doručka, izaći ćete na obalu i putovati do Horusovog hrama. Hram boga sokola nekada je bio prekriven blatom tokom poplave Nila, ali je od tada obnovljen tako da sedi kao jedan od najlepših i najbolje očuvanih hramova ere Ptolemeja. Pratite Kom Ombo, gde ćete se još jednom iskrcati da biste posetili dvostruke hramove Sobek i Haroeris, poznate po svojoj prepoznatljivoj simetričnoj strukturi. Iako posvećeni dvama odvojenim božanstvima, hramovi dele jedan kompleks i savršeno su uravnoteženi duž svoje centralne ose. Zatim se vratite na čamac i plovite do Asuana, gde ćete prespavati noć. Prehrana: Doručak, Ručak i Večera.

6. dan: Vožnja do Abu Simblea

Rano ujutro, odvezite se ličnim vozilom do hrama Abu Simbel. Postoje dva veličanstvena hrama. Posetite hram Ramzesa II, najzanimljiviji hram je svetilište, gde postoje četiri statue - uključujući jedan Ramzesa II - i hram Nefertari. Popodne ćete se vratiti na brod, gde ćete provoditi vreme u rečnim avanturama dok se vozite manjim jedrilicama felucca niz Nil. Prođite pored oksimoroničnog ostrva Elephantine (koje je svoje ime možda zaslužilo zbog sličnosti sa oblikom kljove slona ili oblikom stene na obali) i nedavno izgrađenim mauzolejem Agha Khan.
Prehrana: Doručak, Ručak i Večera.

7. dan: Asuan - Let nazad za Kairo

Današnja kopnena atrakcija je moderna jer ćete posetiti visoku branu Asuan, jednu od najvećih na svetu. Zatim se vratite u prošlost izletom u hram Philae, posvećen boginji Izidi i smešten na ostrvu unutar rezervoara Asuanske niske brane. Kasnije, transfer do aerodroma Asuan da biste se ukrcali na let za Kairo. Na aerodromu će vas dočekati predstavnik agencije. Prehrana: Doručak.

8. dan: Polazak iz Kaira

Uživajte u još jednom egipatskom doručku pre prelaska na aerodrom. Prehrana: Doručak. Hoteli i čamci

Recenzije (0 Recenzije)