Odrasla osoba
60.00
Dete
30.00
Odaberite datum izleta
Ukupan broj svih putnika

Terms of Service

Check here to indicate that you have read and agree to the terms of us Pošalji zahtev
 • Trajanje: sati
 • Usluga preuzimanja
 • Počevši od : El Sokhna
 • end point : El Sokhna
Izlet u Kairo: Otkrijte najpoznatije znamenitosti u Kairu: piramide u Gizi, stepenastu piramidu Sakkare, pod vodstvom vašeg vlastitog egiptologa. Budući da je ovo privatna tura, možete odlučiti koliko vremena želite provesti na svakoj stanici

Cene

Cena po osobi
 • 60 Cena po Odrasla osoba
 • 30 Cena po Dete

Uključeno u cenu

 • Transferi klimatiziranim autobusom
 • Ulaz na sva spomenuta mjesta
 • ručak

Nije uključeno u cenu

 • Piće u restoranu
 • Svi dodaci koji nisu spomenuti u programu

Plan puta

Izlet na obalu do Kaira autobusom iz Šarm El Šeika

Izdvajamo:
Transfer klimatizovanim udobnim vozilima
Posetite poznate piramide u Gizi
Budite impresionirani jedinstvenošću Sfinge
Saznajte više o istoriji i stepenastoj piramidi Sakkara
Uživajte u ručku u dobrom restoranu

Šta poneti sa sobom:
Kamera
Topla odeća zimi
Lagana odeća leti
naočare za sunce
Tesne cipele
zaštita za glavu

Po dolasku u luku El Sokhna, vaš vodič pokupiće vas na izlazu iz broda i voziti se oko 120 minuta klimatizovanim autobusom. Putovanje započinje posetom nekropoli Sakkara, jednoj od najvažnijih sub-egipatskih grobnica pored Gize. Najveća i najupečatljivija grobnica je faraona Đosera iz 3. dinastije Starog carstva (oko 2650. pne.) Sa čuvenom Koračastom piramidom. Ova piramida se smatra pretečom klasičnih piramida. Kroz još uvek vidljivih pet nivoa piramide dobijate ideju o tome koju tehniku su koristili graditelji. Đoserova grobna komora nalazi se ispod stvarne piramide. Posetićete piramidu Tetida pored stepenišne piramide. Na putu do Gize ručaćete u lokalnom restoranu. Odmah zatim bićete odvedeni do jednog od sedam svetskih čuda> Velike Keopsove piramide, Kefrena i Mikerina. Poseta piramidama završava se kod Sfinge i okolnih hramova. Na kraju dana vozit ćete se nazad do luke.

Putovanja od El Sohne ili luke Skhona do Kaira i do Piramide vrše se raznim prevoznim sredstvima. Prvo sledi dvosatna vožnja autobusom kroz prelepi pejzaž egipatske pustinje. Nastavite do Kaira. Po dolasku u Kairo, dočekaće vas naš egiptolog Ahmed Ali. Upoznajete ljude i zanimljivu istoriju Egipta. Naš turistički vodič će vas pratiti na uzbudljivoj plovidbi Nilom. Sa 6852 kilometra dužine (prema ostalim uobičajenim podacima od 6671 km, Nil je duži od Amazona), Nil je najduža reka na svetu. Od jezera Victoria ostalo je još oko 5960 kilometara reke, oko 3090 kilometara od Kartuma, gde se Plavi Nil uliva u Beli Nil, i oko 1510 kilometara od granice Sudana / Egipta do ušća.

Recenzije (0 Recenzije)