Odrasli
120.00
dete
90.00
Odaberite datum izleta
Ukupan broj svih putnika

Terms of Service

Check here to indicate that you have read and agree to the terms of us Pošalji zahtev
 • Trajanje: 2 dana
 • Usluga preuzimanja
 • Počevši od : Aleksandrija
 • end point : Aleksandrija
Kairo i Aleksandrija 2 dana Izleti iz Šarm el Šeika u posetu prestonicama Egipta Kairo je sada i Aleksandrija pre hiljadu godina, obojica su smatrani jednim od 7 svetskih čuda Piramide su jedno od sedam svetskih čuda, da je, ovu neverovatnu zgradu nikada nećete naći na bilo kom mestu poput nje, ali ovde, u Egiptu, u Kairo-Gizi, piramidama koje do danas čuvaju puno neotkrivenih tajni i posetite drugu prestonicu Egipta (Aleks) gde ćete posetite rimsku i grčku civilizaciju.

Cene

Cena po osobi
 • 120 Cena po Odrasli
 • 90 Cena po dete

Uključeno u cenu

 • Svi transferi u Šarmu od hotela i nazad do hotela
 • Profesionalni turistički vodič.
 • Ručak 2 dana.
 • Hotel sa 4 zvezdice sa doručkom
 • Ulaznice za pomenute na programu

Nije uključeno u cenu

 • Piće u restoranu.
 • Bilo koja opcija koja nije navedena u programu.

Plan puta

1. dan - obilazak Kaira Pokupićemo vas iz vašeg hotela u Šarm El Šeiku oko 1 sat ujutro i voziti do Kaira (oko 6 sati) u velikom klimatizovanom autobusu. Po dolasku, sačekaće vas naš upućeni turistički vodič koji govori engleski jezik i koji će vam se pridružiti tokom jednodnevne turneje u Kairu, otkriti najviše razgledanja Kaira, posetiti Giza Piramids Cheops, Chephren i Mikerinus i Sphink, obilazak egipatskog muzeja poznatog za njegove starine iz egipatskog faraonskog perioda koje datira oko 50 vekova i uključuje neverovatno blago kralja Tutankamona, jedrenjak na reci Nil, kupovinu na pijaci i bazarima, kasnije ćete biti prebačeni u svoj hotel za slobodno vreme u slobodno vreme. Noćenje na krstarenju rekom Nil u Kairu, gde ćete uživati u nekim emisijama na brodu.
2. dan - Obilazak Aleksandrije
Vodič će vas po doručku u 7 sati pokupiti iz hotela u Kairu i otići, a zatim otputovati u Aleksandriju oko 2 sata (voziti 200 km).
 Park El Montaz
Izgrađena je pre oko 200 godina. je prvobitno bilo privatno vlasništvo Mohameda Alija i njegovih potomaka. Jedna od palata kraljevske porodice, sada je letnja rezidencija predsednika Egipta i mesto za prijem visokih gostiju.
Aleksandrijska biblioteka
Aleksandrijska biblioteka, ili Drevna Aleksandrijska biblioteka, bila je jedna od najvećih i najznačajnijih biblioteka drevnog sveta. Bila je posvećena muzama, devet boginja umetnosti.
Koptska patrijaršija
gde je sahranjen veliki apostol Marko.
Morsi džamija abu el abas
Sufijski svetac iz muslimanske Španije iz 13. veka, koji se poslednjih godina svog života preselio u Aleksandriju u Egiptu.
Citadel of Kaitbai
utvrđenje KSV veka, smešteno na mediteranskoj obali na ruševinama jednog od sedam svetskih čuda - drevnog svetionika u Aleksandriji. Tvrđavu je 1477. godine osnovao sultan Mamluka iz dinastije Burjit, Al-Ashraf Saif Al-Din Kaitbai. Veruje se da je tvrđava nastala na mestu jednog od Sedam čuda drevnog sveta, Aleksandrijskog svetionika, i još više - u izgradnji su korišćeni ostaci svetionika.
Večera
u restoranu morske hrane u blizini Sredozemnog mora. Zatim se vratite u hotel u Šarm el Šeiku.

Recenzije (0 Recenzije)