Odrasli
220.00
dete
110.00
Odaberite datum izleta
Ukupan broj svih putnika

Terms of Service

Check here to indicate that you have read and agree to the terms of us Pošalji zahtev
 • Trajanje: 2 dana
 • Usluga preuzimanja
 • Počevši od : Marsa Alam
 • end point : Marsa Alam
Izlet do Abu Simbela i Asuana iz Marsa Alama Dvodnevni izlet: Obilazak Abu Simbela i Asuana iz Marsa Alama: Otkrivanje arheoloških čuda Asuana i Abu Simbela Saznajte o istoriji i kulturi Nubije od svog ličnog egiptologa. Odsednite u 4 zvezdice Hotel Piramisa Isis Corniche i uživajte u dva ručka na švedskom stolu Opustite se u udobnosti privatnog vozila dok putujete od vrata do vrata.

Cene

Cena po osobi
 • 220 Cena po Odrasli
 • 110 Cena po dete

Uključeno u cenu

 • Sve ulaznice prema navedenom programu Sve usluge i lokalni porezi
 • Transfer klimatizovanom limuzinom ili autobusom
 • Profesionalni turistički vodič.
 • Ručak
 • Hotel sa 4 zvezdice sa doručkom

Nije uključeno u cenu

 • Bilo koja opcija koja nije navedena u programu.

Plan puta

Izlet do Abu Simbela i Asuana iz Marsa Alama dvodnevno putovanje: Obilazak Abu Simbela i Asuana iz Marsa Alama:

Boravak u Marsa Alamu ne mora da znači propuštanje drevnog Egipta. Otkrijte dva istorijska trenutka - Asuan i Abu Simbel - noćenjem u hotelu sa 4 zvezdice na ovoj privatnoj turneji od vrata do vrata. Prvo proverite zvezdane atrakcije Asuana: visoku branu, hram Philae, nedovršeni obelisk i izlet jedrilicom felucca. Ujutro krenite rano da biste otkrili hramove Abu Simbel pre dnevne vrućine.


1. dan Udobnim klimatizovanim autobusom odvešćemo vas do Luksora direktno iz vašeg hotela. Prvo ćete posetiti hram Karnak, najveće bogomolje ikad izgrađeno. Njegov drevni naziv ipet-isut znači „najsvetije mesto“. Kompleks hrama gradili su tokom 2000 godina generacije faraona. Sjajna „Hipo-stil dvorana“ neverovatna je šuma dobrih stubova. Posle ručka u restoranu na Nilu, putovaćete na zapadnu obalu ove divne reke da biste posetili dve kolosalne statue Amenhotepa III Koloni Memnona, praćene Dolinom kraljeva, gde su otkrivene veličanstvene grobnice. Te grobnice su bile urezane duboko u pustinjskoj steni, bogato ukrašene i ispunjene blagom za faraonov zagrobni život. Takođe ćete posetiti veliki hram Hačepsut. Ovaj impresivni hram posvećen kraljici Hačepsut, jedinoj ženskoj faraonici u Drevnom Egiptu, izdiže se iz pustinjske ravnice u nizu terasa i fatamorgana. Nakon toga odvešćemo vas u radionice alabastera, gde Egipćani ručno proizvode svoje radnje. Odvešćemo vas u Asuan, smeštaj u hotelu 4 *, večera, slobodno vreme.

2. dan Doći ćemo po vas iz hotela rano ujutro i odvesti se do Abu Simbela gde ćete uživati u dva hrama Abu Simbel-a sa njihovim jedinstvenim stilom, koji se smatraju remek-delima starog Egipta. Oni odražavaju slavu i veličinu Novog Kraljevstva. Prvi hram Ramzesa II posvećen je četvorici univerzalnih bogova: Ptahu, Re-Her-Akhteiu, Amun-Reu i samom Ramzesu II. Drugi hram kraljice Nefertari takođe se naziva hram Hathor, koji je bio Bog Sunčeve žene. Veliki hram Abu Simbela naziva se i Sunčevim hramom Ramzesa II. Tako ih na simboličan način dva Hrama Ramsesa II i Nefertarija okupljaju, Hathor i Boga Sunca kao jedno. Vratićemo se u Asuan oko 11 sati, a vi ćete posetiti Visoku branu Asuana, inženjersko čudo, izgrađeno 1960-ih. Sa vrha Asuanske visoke brane videćete divnu panoramu preko jezera Naser do hrama Kalabša na jugu i ogromne elektrane na severu. Nastavite do Nedovršenog obeliska u granitnim kamenolomima Asuana odakle potiče veći deo crvenog granita koji se koristio za drevne hramove i kolose. Nedovršeni obelisk i dalje leži tamo gde je isklesan kada je otkrivena pukotina prilikom tesanja na steni. Vaš kvalifikovani vodič za egiptologe objasniće vam kako je isklesan 1 tonski obelisk i zašto je pukotina napuštena. Nakon toga ćemo napraviti pauzu i ukusno ručati u restoranu. Poslednja od tri poznate Asuanske lokacije koje ćete videti uglavnom se smatraju najboljima. Hram Philae pažljivo je premešten na sadašnje mesto (oko 500 metara od prvobitnog mesta) kada je izgradnja Visoke brane izazvala porast vode Nila. Kratka vožnja motornim čamcem odvešće vas na ostrvo u pešačku turu do čuvenog hrama Philae pre nego što vam da slobodno vreme za dalje samostalno istraživanje. Posvećen boginji Izidi, hram Philae ima prelepo okruženje u reci, koja je uređena u skladu sa njenim prvobitnim mestom.

Recenzije (0 Recenzije)